Musaca duo

de Constelatialeu in Porc, 28 Mai 2021 | 3344 vizualizari

 

Cand nu esti hotarat de care musaca sa faci, o faci duo, adica si cartofi si vinete, astfel rezolvi dilema.

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg carne de porc tocata
  • 2 vinete cca 950 g
  • 1 kg cartofi
  • 4 cepe rosii
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 500 g amestec rosii cu ardei ( conservate asta toamna )
  • 2 linguri pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • cca 50 ml ulei
  • Pentru crusta
  • 4 oua
  • 250 g cascaval
  • 250 g smantana cu 20% grasime
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca duo:

Mai intai am pregatit sosul de carne. Am taiat ceapa marunt, morcovul l-am ras,  am razuit si cateii de  usturoi ,am dat la blender amestecul de rosii cu ardei pe care l-am amestecat cu pasta de rosii. Am pus la incins uleiul intr-un tuci incapator, am adaugat ceapa morcovul si usturoiul, am presarat putina sare si am calit cca 15 min, apoi am adaugat carnea , am amestecat bine si am lasat sa se caleasca inca 15 min, duca care am adaugat amestecul de rosii, ardei si pasta de rosii, blendate. Am micsorat focul si am lasat sa fiarba cca 1 ora pana am obtinut un sos de carne gros, inainte cu 5 min sa fie gata am potrivit de sare si piper. Cat timp sosul de carne era pe foc, am prajit cartofii taiati rondele si vinetele taiate tot rondele. Inainte sa prajesc cartofii si vinetele, am presarat sare peste rondele si am lasat cca 10 min , apoi am sters cu un servet surplusul de apa.In tigaia unde am prajit rondele am pus foarte putin ulei, mai ales la vinete, deoarece ele absorb foarte mult ulei. Am lasat pe un servet atat rondelele de cartofi cat si rondelele de vinete sa absoarba surplusul de ulei, apoi le-am asezat intr-o tava. Am alternat un rand de vinete, unul de cartofi pana am umplut tot fundul tavii. Peste startul de vinete si cartofi am pus sosul de carne, apoi am acoperit cu vinete si catofi, alternand cate un strat de cartofi unul de vinete. Pentru crusta de deasupra am amestecat cascavalul ras, cu 4 oua si samantana, am potrivit de sare si piper. Am turnat sosul obtinut peste musaca. Am bagat tava la cuptor pentru cca 1 ora la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca duo" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei cu frisca